De ce să foloseşti mai des uleiul de palmier

1 73446 original jpg jpeg

Uleiul de palmier are un punct de topire ridicat, ceea ce face din el unul dintre ingredientele necesare în timpul gătitului. Are şi alte atuuri pe care trebuie să le iei în calcul dacă vrei să înlocuieşti uleiul de floarea-soarelui.

Printre substanţele nutritive pe care ţi le poţi procura din uleiul de palmier se numără betacarotenul. Acesta îţi dă energie, te ţine departe de astenia de primăvară şi previne dezechilibrul hormonal.

Betacarotenul îţi îmbunătăţeşte şi vederea. Uleiul de palmier conţine antioxidanţi care reprezintă un puternic mecanism defensiv al corpului. Antioxidanţii sunt benefici metabolismului celular şi protejează corpul de acţiunea radicalilor liberi.

Scade riscul de cancer

Un alt tip de substanţe nutritive care sunt conţinute de uleiul de palmier este reprezentat de tocoferoli, o formă de vitamina E. Sunt antioxidanţi naturali care previn apariţia unor tumori canceroase în corp şi neutralizează efectele radicalilor liberi. Aceştia din urmă influenţează transformarea celulelor normale în unele canceroase.

Află mai mult pe clicksanatate.ro

Află mai mult pe clicksanatate.ro