De ce să mâncăm prune uscate. „Se administrează, totuşi, cu precauţie anumitor categorii de oameni“

prune uscate jpeg

Un produs uşor de găsit şi nu foarte scump aduce organismului un aport însemnat de vitamine şi minerale şi înlocuieşte cu succes suplimentele alimentare.

Deseori recurgem la fel de fel de suplimente alimentare şi alte produse din farmacie pentru un  sistem imunitar puternic, deşi avem la îndemână variante fără riscuri. Prunele uscate, un produs de sezon şi relative la îndemână (cotă aproximativ 10-12 lei/kg) sunt, spun nutriţioniştii, sursă extraordinară de vitamine şi minerale.

Conţin cantităţi mult mai mari, comparativ cu alte produse, din vitaminele A, B şi C. Conţinutul mare de vitamina C face din acestea o armă bună împotriva anemiei, ajutând organismul să fixeze fierul. Vitamina A, care contribuie la creşterea şi refacerea oaselor, le recomandă, de asemenea, pentru a fi introduse în consumul celor mici. Cantitatea impresionantă de antioxidanţi, pe de altă parte, contribuie la o memorie bună, fiind de asemenea recomandate personelor cu activităţi care presupun un mare consum psihic. Peste toate, consumul de prune uscate ne ajută să încetinim procesul de îmbătrânire.

Află mai mult pe adevarul.ro

Află mai mult pe adevarul.ro