De ce sunt alimentele procesate nocive pentru sănătate?

alimente jpeg

Ai auzit de nenumărate ori vorbindu-se despre alimentele procesate şi cât de dăunătoare sunt ele pentru sănătate şi siluetă. Acesta este motivul pentru care te îngrăşi excesiv, ţi se face foame repede, te simţi obosit, iar energia fizică şi psihică îţi lipseşte cu desăvârşire.

Termenul de „alimente procesate” se referă la orice aliment care a trecut printr-un proces de prelucrare. Procesul de prelucrare a alimentelor include mai multe tehnici, cum ar fi congelarea, conservarea, fierberea, deshidratarea, pasteurizarea etc.

Unele alimente au nevoie să fie prelucrate din motive de siguranţă. Aşa se întâmplă cu laptele, de exemplu, care se fierbe sau se pasteurizează pentru a elimina bacteriile dăunătoare.

alimente

Alte alimente au nevoie de prelucrare pentru a putea fi folosite mai uşor, cum ar fi seminţele din care se obţine uleiul.

De multe ori, alimentele procesate conţin conservanţi pentru a preveni alterarea, coloranţi pentru a da mâncării o anumită culoare, potenţiatori de aromă pentru a-i oferi alimentului respectiv un anumit gust.

De ce sunt procesate alimentele?

Alimentele sunt procesate pentru a le proteja de bacterii şi pentru a le face mai atrăgătoare vizual, mai uşoare de împachetat, transportat şi vândut. De exemplu, unele branduri de „caşcaval feliat” conţin un amestec îngrozitor de lapte, coloranţi, conservanţi şi o sumedenie de alte chimicale.

Un alt exemplu e pâinea albă, făcută din făină atât de procesată încât are în compoziţie în cea mai mare parte doar amidorn, dar, e pufoasă şi albă şi e cea care e folosită majoritar în alimentaţia de zi cu zi a românilor.

Află mai mult pe clicksanatate.ro

Află mai mult pe clicksanatate.ro