Delicii din bucătăria bunicii. Cum pregătim moşocoarnele cu brânză dulce

mosocoarne jpeg

Moşocoarnele cu brânză dulce sunt un desert delicios ce nu lipseşte din nicio casă de pe Valea Barcăului, judeţul Sălaj, în zilele sfinte de sărbătoare. Acest preparat tradiţional se pregăteşte după o reţetă păstrată de la bunici şi străbunici şi merge de minune alături de un pahar cu lapte.

Printre cei care duc mai departe tradiţia bucatelor de odinioară se numără şi Ligia Alexandra Bodea, o tânără din localitatea sălăjeană Iaz, pasionată de păstrarea vechilor obiceiuri rurale. Ea spune că denumirea de “moşocoarne” vine de la “moşi cu coarne”, deoarece sunt împăturate într-un fel aparte, în colţuri, rezultând un fel de corniţe. Reţeta a moştenit-o de la bunica ei şi o dezvăluie şi cititorilor “Adevărul”

continuarea pe adevarul.ro

continuarea pe adevarul.ro

foto: http://worldcometomyhome.blogspot.ro/