Deserturi care te seduc (P)

Pe Ana Maria Consulea am cunoscut-o în 2014! Abia absolvise celebra şcoală de cofetari şi patiseri CFA Pays de Montbeliard din Franţa, unde a studiat cu Eric Vergne, apoi a făcut practică la Maison Vergne, locaţie în care a desluşit tainele dulciurilor, dar mai ales ale ciocolatei. La 26 de ani, printre multele deserturi care ies din laboratorul ei, a recreat câteva prăjituri pline de istorie: „Carmen Sylva“, „Tache Ionescu“, „Joffre“, „George Enescu“ şi „Regina Maria“.
„Mă întrebi ce-mi doresc? Aş vrea să am un magazin de dulciuri în care oamenii să descopere gusturile adevărate şi să mănânce prăjituri de calitate“, îmi spunea Ana cu 2 ani în urmă.
Aseară, miercuri, 20 aprilie, înconjurată de o mulţime de admiratori, familie, prieteni şi presă, Ana şi-a deschis magazinul dorit. „Conceptul Zexe Braserie este acela de a reda iubitorilor de dulce savuroasele prăjituri româneşti de care nu mai ştie nimeni şi a de a rafina gustul românilor pentru dulce. Este, practic, o braserie interbelică, dar adusă în vremurile de astăzi, care să redea adevărata cofetărie românească, pierdută printre clătite cu cremă de ciocolată cumpărată la borcan, amandine din premix şi ecleruri“, a declarat Ana la deschidere.
O istorie dulce, dulce
De câte ori vrei să mănânci o prăjitură adevărată, nu ezita să mergi în braseria Anei. Situată într-o casă istorică pe Bulevardul Aviatorilor, localul redefineşte conceptul de braserie interbelică atât la nivel de meniu, cât şi la nivel de arhitectură. În noul local pot fi servite o serie de preparate culinare pentru micul-dejun, prânz, brunch sau gustări, însă „vedetele“ meniului vor fi deserturile. Prăjiturile româneşti „Take Ionescu“, „Carmen Sylva“, „Joffre“, „George Enescu“ şi „Regina Maria“, iar în curând „Bibescu“ şi „Principele Nicolae“ sunt completate de deserturi de inspiraţie franţuzească, precum şi de dulciuri din aşa-zisa „Epocă de Aur“: profiterol, plăcinte şi diverse sortimente de îngheţată.
text: Maria Belu