Despre mâncare şi muzică

diana bisinicu jpeg

O fată brunetă, elegantă şi foarte educată. Pentru frumoasa cântăreaţă Diana Bişinicu, bucătăria este un loc magic în care intră de câte ori are timp. În rest, „de aspectul acesta se ocupă mama mea. Ea pune şi murăturile, şi tot ce avem nevoie pentru a găti sănătos.“

Puiul asiatic, un deliciu

Ne-am dat întâlnire la restaurantul Cervo din Bucureşti ca să vorbim despre mâncare, carieră şi să prepare o porţie zdravănă de paste cu creveţi. „Toţi trei preferăm fructele de mare, gătite în orice fel“, continuă ea. „Eu nu gătesc foarte mult, dar la un moment dat am vrut să fac o prăjitură cu vişine şi am uitat-o în cuptor până când am simţit mirosul arsurii“, povesteşte Diana amuzată.

Îmi mai spune, în timp ce se ocupă de paste, că ei şi soţului le place mult puiul asiatic, o reţetă pe care a învăţat-o de la Petrişor Tănase. O găteşte ori de câte ori are timp să intre în bucătărie. „Vrei reţeta? E un deliciu! Tai un piept de pui fâşii şi le prăjeşti în ulei încins. Adaugi trei morcovi cubuleţe, amesteci şi după trei-patru minute pui un ardei gras verde şi unul portocaliu tăiaţi cubuleţe. Ţii câteva minute şi presari în tigaie un ardei iute mărunţit, apoi torni sos de soia şi dulceaţă de vişine, după gust, le ţii două minute să se combine aromele şi serveşti.“ Este topită când vorbeşte de Riana, fiica ei: „Da, Riana este o mică vedetă! Este foarte mofturoasă la mâncare, dar eu zic că ne-a moştenit pe amândoi, pentru că în copilărie şi noi eram la fel. Ea ar vrea să mănânce doar la restaurant şi dacă s-ar putea numai creveţi şi caracatiţă!“

Proiecte si dorinte

Ne grăbim, pentru că Diana are timpul drămuit: şi-l împarte între familie, studioul de înregistrări şi magazinul ei de bijuterii. „După o pauză de trei ani, timp în care am adus-o pe lume pe Riana şi m-am ocupat de creşterea ei, am revenit pe scenă alături de cei opt instrumentişti ai mei cu care merg în concerte şi la evenimente private.

Conceptul Fusion Party are mare succes, pentru că muzica grecească, sârbească şi macedoneană, precum şi coverurile internaţionale sunt un succes garantat la orice eveniment suntem invitaţi să cântăm“, îmi spune ea şi continuă: „Îmi doresc să fiu cât mai prezentă în viaţa Rianei, să o văd crescând şi să nu pierd niciun episod important din viaţa ei. Vreau să fiu pe scenă alături de cei care-mi iubesc muzica şi, la fel de mult, să mă pot ocupa de magazinul meu de bijuterii, Charleroi by Diana Bişinicu, deoarece este o pasiune pe care vreau să o las moştenire copiilor mei. Maria, dorinţa mea cea mai importantă este să îmi pot păstra familia unită.“

Reteta Dianei

Fierbi în apă clocotită ½ pachet de spaghete. Le strecori şi le laşi la scurs. Separat, încingi o lingură de ulei şi pui 200 g de creveţi prefierţi. Îi laşi 1-2 minute, adaugi 4 căţei de usturoi zdrobiţi, mai ţii 2 minute, potriveşti gustul de sare şi piper, răstorni pastele, amesteci şi opreşti focul. Storci puţină zeamă de lămâie şi serveşti cu caşcaval ras.

text: Maria Belu, foto: Sorin Stana