Dieta care are grijă de oasele tale

alimente dieta oase jpeg

Ştiai că iaurtul, broccoli şi sardinele sunt doar câteva dintre alimentele pe care ar trebui să le consumi zilnic, dacă vrei să ai puternice? Nu sunt de ajuns suplimentele cu calciu! Sistemul osos cunoaşte de-a lungul vieţii diverse transformări şi are nevoie de ajutor din partea noastră. După vârsta de 35 de ani, din păcate, oasele încep să se sedimenteze şi pierdem treptat din masa osoasă.

Este un proces ireversibil pe care îl putem amâna inclunzând în meniul zilnic cât mai multe alimente care conţin calciu. Acest mineral întăreşte oasele şi reduce considerabil riscurile de fracturi, de exemplu.

De fapt, conţin mai mult calciu decât două pahare de lapte integral. În plus, sardinele au în compoziţie vitamina D, care este necesară fixării calciului în oase, dar şi fosfor, mineral care face bine sistemului osos. Trebuie să mai ştii că sardinele conţin şi acizi graşi Omega-3, nutrimenţi esenţiali pentru buna dezvoltare a creierului şi inimii, dar şi proteine esenţiale şi vitaminele B3 şi B12.

continuarea pe clickpentrufemei.ro

continuarea pe clickpentrufemei.ro