Dieta care întârzie îmbătrânirea

dieta jpeg

Consumul zilnic de alimente bogate în grăsimi, carbohidraţi şi de puţină apă te predispun la îmbătrânire prematură. O viaţă sănătoasă are nevoie în primul rând de o dietă echilibrată, de alimente cu preparare uşoară.

Sănătatea ta are nevoie de vitamine, minerale, nutrimenţi benefici care să îţi furnizeze energia necesară pe tot parcursul zilei.

Dacă de exemplu ai ţinut post în perioada asta, trecerea bruscă de la alimentaţia de post la toate bucatele tradiţionale îţi poate pune sănătatea în pericol. Iată cum să găseşti echilibrul alimentar corect!

Renunţă la prăjeli

Uită de prăjeli, foloseşte uleiul doar atunci când vrei să faci o salată şi atunci optează pentru cel de măsline sau de argan.

Chiar dacă alimentele prăjite au un gust şi o aromă inconfundabilă, sunt extrem de nesănătoase. Poţi totuşi să alegi să prepari alimentele la abur.

Cercetătorii de la German Institute of Human Nutrition, afirmă faptul că un consum constant de cartofi prăjiţi,  favorizează creştere în greutate.

Profită de tehnologia avansată care te ajută să găteşti la abur sau cu ajutorul aerului cald şi evită cu orice preţ prăjeala. În felul acesta vei folosi uleiul doar pe post de condiment, vei consuma mai puţine calorii şi te vei bucura de sănătate timp îndelungat.

Citeşte mai mult pe clicksanatate.ro

Citeşte mai mult pe clicksanatate.ro