Dieta care previne chisturile mamare

Chisturile depistate la nivelul sânilor reprezintă o problemă frecventă la femeile care au atins vârsta de 40 de ani. Dacă ştii că ai chisturi benigne, o dietă echilibrată va preveni agravarea lor şi simptome ca durerea sau inflamaţia.
Mănâncă mai rar carbohidraţi
Excesul de alimente care conţin carbohidraţi şi grăsimi saturate te poate aduce în situaţia de a suferi de chisturi sau de a afla că s-au mărit. Potrivit unor studii, femeile care au o dietă cu puţine grăsimi rele produc o cantitate mai mică de estrogeni şi alţi hormoni răspunzător pentru formarea chisturilor mamare. De aceea, este important să creşti cantitatea de legume şi fructe consumate zilnic, să scazi cantitatea de pâine, orez, cartofi, paste. Nici mezelurile sau carnea de porc nu sunt recomandate în cantitate mare, deoarece au un conţinut ridicat de grăsimi.
Băuturi de evitat
Consumul ridicat de alimente şi băuturi care conţin xantină te predispune la formarea chisturilor mamare. Această substanţă cauzează inflamaţii sau le agravează pe cele deja existente. Ocoleşte sau alege mai rar ciocolata, cafeaua, ceaiul negru, băuturile carbogazoase care au cafeină.