Dieta de detoxificare: ce alimente de sezon sunt recomandate

75507 xl jpeg

Vara este momentul perfect pentru detoxificarea organismului, deoarece fructele şi legumele proaspete, care ajută acest proces, pot fi găsite pretutindeni. Deşi este foarte importantă pentru corp, dieta de detoxificare este adoptată de aproximativ 40% din populaţie.

Iată care sunt alimentele pe care trebuie să le incluzi în dieta de detoxificare a organismului

Pepenele -  fructul de vară care detoxifică organismul

Pepenele conţine cantităţi mari de citrulină, compus care ajută la crearea argininei şi care elimină toxinele şi amoniacul din organism. În plus, pepenele roşu este sursă bogată de fibre dietetice şi potasiu, care curăţă corpul de deşeuri şi care menţin colonul curat.

Castravetele - elimină toxinele din organism

Conţinutul ridicat de apă din castraveţi îmbunătăşte funcţiile sistemului urinar. O jumătate de cană de castravete feliat are doar 8 calorii. Acesta este foarte alcalin, o parte importantă a menţinerii unei diete echilibrate.

Lămâia - prietena ficatului

Lămâie alcalizează organismul, restabilind echilibrul pH-ului corpului. Ficatul iubeşte lămâile, deoarece sucul fructelor este un stimulent minunat pentru ficat. În plus, este un dizolvator al acidului uric şi al altor deşeuri, curăţând rinichii.

„Vitamina C contribuie la menţinerea funcţionării normale a sistemului imunitar în timpul exerciţiilor fizice şi după acestea, la formarea normală a colagenului pentru funcţionarea normală a vaselor de sânge, a sistemului osos, a ligamentelor, gingiilor şi dinţilor. De asemenea, normalizează metabolismul energetic şi îmbunătăţeşte funcţionarea normală a sistemului nervos, menţine sănătatea psihică şi protejează celulele împotriva stresului oxidativ. Aceste efecte sunt accentuate de sucurile detox care conţin Vitamina C”, explică cercet. dr. Horaţiu Albu.

Citeşte mai mult pe clickpentrufemei.ro

Citeşte mai mult pe clickpentrufemei.ro