Dieta flexitariană te ajută să renunţi la carne

Cheia acestei diete este să mănânci carne cât mai rar. Nu este nevoie să devii vegetariană. Mâncând mai multe fructe şi legume, în majoritatea timpului, fără să renunţi complet la carne, vei reuşi să pierzi kilogramele nedorite. Această dietă a fost creată de nutriţionista americană Dawn Jackson Blatner.
Ce poţi mânca
Nimic nu este interzis, atât timp cât mănânci semnificativ mai multe fructe şi legume decât carne.
Pentru început, renunţă două zile pe săptămână la carne (mănâncă 750 de grame de carne pe săptămână).
După asta, poţi trece la eliminarea cărnii 3-4 zile pe săptămână (mănâncă 500 de grame de carne pe săptămână).
Când ajungi la un nivel avansat, vei putea să mănânci carne doar două zile pe săptămână (mănâncă 250 de grame de carne pe săptămână).
Diminuarea cantităţii de carne din alimentaţia ta zilnică reduce riscul apariţiei diabetului, cancerului şi bolilor de inimă.
Vei mânca 3 mese pe zi şi gustări, în total 1500 de calorii (mic dejun: 300 calorii, prânz: 400 calorii, cină: 500 calorii, gustări: fiecare 150 de calorii).
Cheia dietei flexitariene este consumul mai ridicat de proteine din plante, în comparaţie cu proteinele din carne.
Această dietă pune accentul pe opţiunile tale. Tu alegi câtă carne să mănânci, nu urmezi un plan strict.