Dieta italiană pentru longevitate

81499 xl jpeg

Dintre europeni, italienii şi grecii sunt cei mai longevivi şi nu mai e un secret pentru nimeni că asta se datorează obiceiurilor lor alimentare, care includ carbohidraţi, legume, fructe peşte, carne slabă şi brânzeturi. 

Paste, pizza, orez, cartofi

Tot atâtea surse delicioase de carbohidraţi, care dau repede senzaţia de saţietate. Sunt mâncăruri simple, preparate cu ingrediente simple şi, poate cel mai important, cultivate organic. Preferinţa italienilor şi, în fine, preferinţa mediteraneenilor pentru peşte în defavoarea cărnii este cunoscută. Italienii mănâncă mai mult peşte decât carne. Ca şi grecii. Mănâncă multă fasole, mazăre, năut, surse excelente de proteine valoroase, care, dacă sunt combinate cu carne, nu fac rău organismului, cum ar face dacă ar fi combinate cu carbohidraţi (paste, cartofi, orez).

Salate şi brânzeturi

Italienii mănâncă salate în cantităţi industriale. Au un savoir-vivre admirabil, care se vede în mesele bogate, pregătite lent, cu suflet. Sunt binecunoscute brânzeturile lor, dar şi carnea uscată pe care o pregătesc cu lunile de zile. Salamurile uscate sunt acceptate chiar şi de nutriţionişti şi nu-i niciun bai dacă mai scapă la aşa ceva din când în când, atâta vreme cât nu fac abuz.

Citeşte mai mult pe clickpentrufemei.ro

Citeşte mai mult pe clickpentrufemei.ro