Dieta ketogenică, cu bune şi cu rele

avocado jpeg

Favorita starurilor de la Hollywood, dieta ketogenică e urmată de mii de oameni din toată lumea ca o alternativă la curele clasice de slăbit. Promite rezultate spectaculoase într-un timp foarte scurt, însă eficienţa ei variază de la o persoană la alta.

Dieta ketogenică presupune o alimentaţie bogată în grăsimi, cu o cantitate moderată de proteine şi una scăzută de carbohidraţi. Mai exact, dieta keto constă în 75% grăsime, 20% proteine şi 5 procente de carbohidraţi. Scopul dietei este de a determina corpul să ardă grăsimi, în locul carbohidraţilor, pentru a produce energie. Când corpul este privat de carbohidraţi, grăsimea se distruge uşor iar în ficat se formează aşa numiţii corpi cetonici, care sunt metabolizaţi şi transformaţi în energie, în locul glucozei.

Ce introduci în meniu

Baza dietei ketogenice o reprezintă grăsimile sănătoase, pe care le găseşti în nuci, seminţe, avocado şi ulei de măsline. Acestora li se mai adaugă proteinele din carnea slabă, din lactate şi ouă şi carbohidraţii din legumele verzi precum spanac, broccoli, fasole verde şi dovlecei. Dă prioritate cărnii de calitate, provenită din animale crescute la curte, iaurturilor şi brânzeturilor obţinute din lapte nepasteurizat. De asemenea, nu uita să te hidratezi pe măsură, cu cel puţin 2 litri de apă pe zi.

Ce nu ai voie să mănânci

Ca în orice dietă, printre alimentele interzise se numără mezelurile, carnea procesată, produsele de patiserie, dulciurile, mâncarea fast-food şi băuturile carbogazoase. Sarea şi zahărul sunt interzise, iar alcoolul trebuie evitat.

Citeşte mai mult pe clickpentrufemei.ro

Citeşte mai mult pe clickpentrufemei.ro