Dieta reginei Elisabeta a II-a

regina elisabeta jpeg

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii împlineşte în acest an 92 de ani. În timpul domniei sale s-au schimbat multe lucruri în lume, dar preferinţele alimentare au rămas aproape la fel, potrivit fostului său bucătar-şef. 

Ce crezi că cuprinde meniul cei mai faimoase femei din lume? Cu siguranţă mănâncă foarte sănătos. Dovadă este sănătatea de fier care o are! Potrivit Brightside, iată în ce constă dieta Reginei Elisabeta:

Înainte de micul dejun: ceai negri şi biscuiţi

Regina îşi începe ziua bând o ceaşcă de ceai negru (Earl Gray) proaspăt preparat, fără zahăr şi câţiva biscuiţi.

La micul dejun: cereale şi fructe

Micul dejun tipic al Reginei include fructe şi cereale. Ea mănâncă, uneori, pâine prăjită cu gem sau marmeladă şi, în ocazii foarte speciale, ou cu somon afumat şi nişte trufe. Potrivit fostului său bucătar-şef, mănâncă trufe proaspete în perioada Crăciunului, când le primeşte cadou.

Înainte de prânz: un pahar de gin

Se pare că Majestăţii Sale îi place să bea un cocktail înainte de prânz.

La prânz:

Regina Elisabeta mănâncă prânzul la ora 13:00. Acesta conţine, de obicei, peşte la grătar pe un pat de spanac sau de dovlecei ori pui la grătar cu o salată. Conform celor spuse de fostul său bucătar-şef, Regina evită alimentele care conţin amidon, astfel că în meniu nu există paste, orez sau cartofi.

După-amiaza: sendviş, ceai şi o prăjitură

Ceaiul de după-amiază vine adesea cu o felie de tort din foi de miere şi cremă de iaurt, precum şi cu prăjitură cu biscuiţi şi ciocolată, pe care Majestatea sa o adoră. Potrivit fostului bucătar-şef, McGrady, două tipuri de sendvişuri sunt obligatorii pe lângă ceaiul de după-amiază. Ingredientele cele mai des folosite în prepararea lor sunt: castravetele, somonul afumat, oul fiert, şunca, muştarul, pe o singură felie de pâine. De asemenea, sunt zile în care Regina mănâncă felii mici de pâine cu unt şi gem.

Află mai mult pe clickpentrufemei.ro

Află mai mult pe clickpentrufemei.ro