Diferenţe între oul de găină şi cel de raţă

Diferenţe între oul de găină şi cel de raţă. Ouăle sunt printre alimentele cele mai consumate din România, aceste produse fiind omniprezente în frigiderele noastre.
Compoziţia unui ou include învelişul şi membrana (10%), albuşul (aproximativ 60%) şi gălbenuşul (30%)
În gălbenuş pot fi regăsite vitaminele liposolubile ale oului (A, D, E, K) şi o parte procent din cele hidrosolubile. Elementele minerale sunt de asemenea prezente în gălbenuş. Un ou de găina mediu conţine fosfor, potasiu, sodiu, calciu, sulf, magneziu şi fier. Proteinele din albuş cuprind toţi aminoacizii esenţiali foarte bine proporţionaţi. Albuşul nu conţine grăsimi sau colesterol.
Diferenţe între oul de găină şi cel de raţă. Colesterol
Oul de raţă conţine de două ori mai mult colesterol decât doza zilnică recomandată. Aşadar, atenţie câte asemenea produse consumaţi pe zi. În acelaşi timp, ouăle de raţă conţin mai mulţi acizi graşi Omega-3 faţă de cele de găină.
Află care sortiment de ou are mai multe vitamine pe adevarul.ro.