Diferenţele între fasolea albă şi cea roşie. „Culoarea roşu aprins apare tocmai datorită antioxidanţilor“

salata de fasole jpeg

Fasolea albă este mai des folosită în bucătăria românească decât cea roşie. Cu toate acestea, medicii nutriţionişti spun că fasolea roşie ar trebui consumată mai des datorită numărului ridicat de antioxidanţi.

Dacă ar fi să alegem între fasolea albă şi cea roşie şi ne-ar interesa beneficiile asupra sănătăţii organismului nostru, ar trebui s-o alegem pe cea roşie, arată experţii.

Nutriţionistul arădean Sorin Balaban spune că fasolea uscată are numeroase beneficii pentru sănătate. “Indiferent de tipul pe care îl folosim pot să vă spun că fasolea are un conţinut ridicat de proteină vegetală. Faţă de fasolea albă, cea roşie conţine în plus antioxidanţi. Aceştia încetinesc îmbătrânirea celuleor, luptă împotriva cancerului etc. De altfel, culoarea roşu aprins apare tocmai de aici, de la aceşti antioxidanţi. În plus, conţinutul de enzime al boabelor roşii de fasole le face mai apreciate, aceastea ajutând la buna funcţionare a intestinelor”, spune Sorin Balaban.

Citeşte mai mult pe adevarul.ro

Citeşte mai mult pe adevarul.ro



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg