Din bucătăria antică: care era dieta gladiatorilor, ce este garumul şi cum era folosit canabisul chinezesc

bucataria gladiatorilor jpeg

Antichitatea, o perioadă fascinantă din viaţa omenirii, are o mulţime de secrete. Din cele descoperite, vă prezentăm o listă cu cele mai interesante detalii despre bucătăria anticilor.

Publicaţia „Listverse” a realizat o listă cu cele mai fascinante detalii din bucătăria anticilor:

Mâncarea romanilor

Cel mai popular condiment al romanilor era garumul sau liquamenul, un sos făcut din carne sau din viscere de peşte ori scoici lăsate îndelung la măcerat în sare. Garumul era extrem de popular printre romani, care îl foloseau aproape în toate mâncărurile. Mai târziu, sosul a fost exportat şi produs în mai multe feluri: cu oţet, vin, miere, ierburi, ulei etc. Garumul încă se foloseşte în anumite părţi ale Italiei şi în Portland, Oregon.

continuarea pe adevarul.ro

adevarul.ro