Din reţetele prinţesei

Principesa Margareta jpeg

A fost forfotă mare în bucătăria regală, Alteţa Sa Regală Principesa Margareta a României a preparat, împreună cu patru bloggeri culinari, bucate alese pentru cei mai puţin norocoşi. Evenimentul s-a desfăşurat sub denumirea „Niciodată singur“ şi este un program de asistenţă socială derulat de Fundaţia Principesa Margareta a României.

Mâncarea – sarmale de post, brioşe de post, paste cu pui şi biscuiţi cu ghimbir - pregătită în bucătăria Palatului Elisabeta a fost distribuită, de voluntarii fundaţiei, către 30 de bătrâni de peste 65 de ani care nu se pot deplasa şi sunt singuri. „Este foarte important să avem grijă de oamenii în vârstă, care au atât de multe în inima lor de dăruit, iar noi avem ce învăţa de la ei“, a declarat A.S.R. Principesa Margareta a României.

image

Printre altele ne-a dezvăluit că atunci când era copil cea care le făcea surprize dulci de sărbători era Regina Ana. În fiecare an de Crăciun familia regală mănâncă preparate tradiţionale, gătite cât se poate de simplu cu „legume din sera noastră de la Săvârşin“, ne-a mai spus Alteţa Sa Regală.

Familia regală îşi va petrece sărbătorile la Săvârşin, unde au fost pregătite 300 de pachete cu alimente de bază care vor fi dăruite celor care nu au posibilităţi.

image

Text: Maria Belu Foto: Sorin Stana