Două reţete delicioase cu gutui. Trucuri utile pentru budinci şi sufleuri ca la carte

gutui jpeg

Deşi astăzi avem ocazia să culegm reţete fel de fel, cele care au trecut proba timpului, rămânând în top, sunt de preferat dacă nu avem timp să facem „experimente“. Iată în continuare două reţete sănătoase, în care nu sunt folosite cantităţi mari de zahăr, culese dintr-o cărticică de „Budinci şi sufleuri“ editată în 1977, plus câteva sfaturi necesare pentru a obţine deserturi reuşite.

Spumă de gutui

Îngrediente – 3-4 gutui mari şi frumoase, 50 gr. zahăr, 2 albuşuri, coaja rasă de la o lămâie. Gutuile spălate se pun la copt într-o tavă cu două linguri de apă. După ce s-au înmuiat, se scot şi se trec printr-o sită, iar pasta obţinută se amestecă cu zahărul şi coaja de lămâie. Albuşurile se bat bine cu telul, încorporând treptat şi pasta de gutui, până când compoziţia devine spumoasă. Se aşează, ca orice spumă de fructe, într-o compotieră şi se serveşte imediat sau după ce a stat la frigider.

Descoperă mai multe reţete pe adevarul.ro

Descoperă mai multe reţete pe adevarul.ro