Două reţete delicioase cu gutui. Trucuri utile pentru budinci şi sufleuri ca la carte

gutui jpeg

Deşi astăzi avem ocazia să culegm reţete fel de fel, cele care au trecut proba timpului, rămânând în top, sunt de preferat dacă nu avem timp să facem „experimente“. Iată în continuare două reţete sănătoase, în care nu sunt folosite cantităţi mari de zahăr, culese dintr-o cărticică de „Budinci şi sufleuri“ editată în 1977, plus câteva sfaturi necesare pentru a obţine deserturi reuşite.

Spumă de gutui

Îngrediente – 3-4 gutui mari şi frumoase, 50 gr. zahăr, 2 albuşuri, coaja rasă de la o lămâie. Gutuile spălate se pun la copt într-o tavă cu două linguri de apă. După ce s-au înmuiat, se scot şi se trec printr-o sită, iar pasta obţinută se amestecă cu zahărul şi coaja de lămâie. Albuşurile se bat bine cu telul, încorporând treptat şi pasta de gutui, până când compoziţia devine spumoasă. Se aşează, ca orice spumă de fructe, într-o compotieră şi se serveşte imediat sau după ce a stat la frigider.

Descoperă mai multe reţete pe adevarul.ro

Descoperă mai multe reţete pe adevarul.ro



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg