Dulceaţă de morcovi cu portocale. Reţeta unui aliment rafinat care poate fi gătit acasă „după cum vă îmbie fantezia“

desert cu morcovi jpeg

Bună de întins pe pâine sau de servit drept garnitură la friptura de raţă ori gâscă, dulceaţa de morcovi şi portocale este un deliciu.

Uica Mihai, bucătar cunoscut în Banat pentru reţetele exotice pe care le propune, are o metodă proprie pentru a face dulceaţa de morcovi cu portocale. El spune că secretul, pentru ca această dulceaţă să iasă ca la carte, e unul simplu şi constă în felul în care sunt fierte ingredientele.

În stilul său neaoş, Uica Mihai ne-a povestit cum se pregăteşte dulceaţa.

“De felul acesta de dulceaţă să nu te apuci decât dacă ai o răzătoare meseriaşă care să îţi dea voie să râzi morcovi pe lung în secţiunea lor, în aşa fel încât să îţi iasă un fel de spaghete portocalii. Dacă n-ai răzătoare ca mine, poţi osteni la cuţit fie tăind fâşii cât mai fine, fie cubuleţe cât zarul de table. Eu mă refer la efectul vizual care e de mai mare impact dacă ai spaghete egale şi fine, dar dacă nu-i, nu-i.

Aşa că după ce ţi-ai agonisit cinci kilograme de morcovi şi i-ai hăcuit după cum te-am învăţat eu, stropeşte-i cu zeama de la jumătate de kilogram de lămâi şi lasă-i să zacă la rece un ceas.

Află cum se prepară dulceaţa de portocale cu morcovi pe adevarul.ro

Află cum se prepară dulceaţa de portocale cu morcovi pe adevarul.ro