Dulceţurile te vindecă de boli

Dulceata de visine jpeg

Dulceţurile preparate din fructe nu sunt doar alimente hrănitoare, ci şi remedii pentru un lung şir de afecţiuni. Revista „Click! Sănătate” îţi dezvăluie cele mai bune reţete şi beneficiile lor.

Dudele cresc imunitatea Pentru afecţiuni cardiace, dereglări ale tensiunii, probleme reumatice şi de piele, dudele sunt un leac dovedit. Cercetările au arătat că preparatele din dude, printre care şi dulceaţa, stimulează imunitatea.

Dacă se înlocuieşte zahărul cu fructoza, atunci nu numai dudele crude, ci şi dulceaţa preparată din aceste fructe poate fi de folos şi diabeticilor. Consumă zilnic câte două linguriţe crude, dimineaţa, înainte de micul dejun, timp de 21 de zile.

Ingrediente: 1 kg de fructe, 1 kg de zahăr, sucul de la o lămâie.

Cum se prepară: Amestecă fructele cu zahărul şi păstrează-le la răcoare timp de trei-patru ore, până se lasă sucul. După aceea, pune vasul pe foc şi, după primul clocot, lasă dulceaţa să fiarbă (la foc mic) 10-15 minute.

continuarea pe clicksanatate.ro

continuarea pe clicksanatate.ro