Efectele pozitive ale consumului de ceai negru

Ceaiul negru 3 jpeg

Băut zilnic, ceaiul negru îţi vei păstra o siluetă de invidiat, deoarece ajută la stimularea digestiei şi intensificarea arderilor corporale. O ceaşcă de ceai negru poate înlocui cu brio ceaşca de cafea dimineaţa.

Ceaiul negru dacă alegi să îl consumi fără zahăr şi fără lapte poate fi o băutură constantă în viaţa ta, care îţi va ajută organismul.

Plin de antioxidanţi, denumirea de „ceai negru" se referă la culoarea frunzelor, deoarece infuzia are în general, nuanţa de negru-roşiatic.

Este de ani buni considerat un aliat de nădejde al organismului, în special pentru că protejează organismul de diverse boli mai ales cele cardiovasculare, scade colesterolul şi reglează greutatea corporală.

Conform studiilor făcute de compania Tea Trade Health Research Association, ceaiul negru este cel mai bun remediu al naturii care împiedică  formarea plăcilor bacteriene şi limitează creşterea bacteriilor, evitând astfel degradarea dinţilor.

Previne afecţiunile cardiace

Doar două căni de ceai negru pe zi, şi inima ta va fi ferită de eventualele accidente cardiovasculare cu până la 21%. Şi asta datorită polifenolilor ce îi conţine. În plus, aceşti antioxidanţi  ajută la repararea structurii de ADN mai ales din cauza viciilor precum tutnul sau ate substanţe chimice. Faţă de tipul de antioxidanţi ce îi poţi lua din fructe şi legume, cei din ceaiul negru sunt mult mai benefici.

Flavonoidele regăsite în frunzele de ceai negru ajută la menţinerea sănătăţii arterelor, la relaxarea vaselor de sânge, oferind totodată şi protecţie împotriva maladiei Parkinson.

Află mai mult pe clicksanatate.ro

Află mai mult pe clicksanatate.ro