Extravaganţă culinară din Bărăgan: dulceaţă de mere verzi cu suc de roşii şi ghimbir, un desert cu gust sublim

dulceata inedita jpeg

Un desert răcoros şi plin de arome. Acesta este reţeta unui preparat uşor de realizat, dar deosebit de gustos. Dulceaţa de mere verzi cu suc de roşii şi ghimbir, deşi nu este un preparat comun şi nici nu îl găsim în cuferele moştenite de la bunici, reprezintă o experienţă care merită încercată.

Gela Dumitrache, o gospodină desăvârşită, pasionată de arta culinară, ale cărei bunătăţi pot fi găsite pe blogul cufărul cu bucurii, a încercat o reţetă proprie de dulceaţă.

“Ştiu că nu e prea comună şi nici prin cuferele moştenite de la bunici nu prea există, dar de astăzi o găsiţi, iată, în cufarul meu, destinat doar lucrurilor care să aducă bucurie tuturor. Vă mărturiesec faptul că la finalul experienţei de astăzi am fost bucuroasă, în ciuda căldurii îndurate pe lângă aragaz, fiindcă ştiţi cum e cu roşcata asta? Dacă nu o păzeşti o pierzi pe drum! Iată ingredientele alături de care am plecat pe drumul acestui experiment culinar, imaginându-mi că voi reuşi!", povesteşte gospodina.

continuarea pe adevarul.ro

adevarul.ro