Fiertură de dragavei: reţeta pentru o mâncare bogată în vitamine şi fier

dragavei jpeg

În Banat i se spune dragavei, iar prin alte zone ale ţării planta, care creşte liberă pe câmp, este cunoscută drept ştevia creaţă sau limba boului.

E folosită la gătit de când lumea, iar specialiştii spun despre ea că ar conţine de două ori mai mult fier decât spanacul şi foarte multe alte vitamine. Poate fi gătită în ciorbe, salate şi alte mâncăruri. O reţetă pentru gătit dragaveiul ne oferă Uica Mihai, un cunoscut bucătar din Banat.

“Mai întâi dragaveiul vine ales frunză cu frunză spălat bine şi tăiat în fâşiuţe ca tăiţeii laţi. Iar într-o oală să puneţi ulei de un deget şi în acel ulei să frigeţi zece căţei de usturoi, pe care urmează după aceea să îi aruncaţi. Şi în uleiul rămas să căliţi patru morcovi dulci daţi pe răzătoare, cinci cepe şi o rădăcină de pătrunjel. Mai puneţi şi o legătură de pătrunjel verde tocat mai groscior. Şi peste călitura asta, când a devenit sticloasă, să aruncaţi dragaveiul şi să-l rumeniţi şi pe el puţintel. Apoi să adăugaţi apă fierbinte, boabe de piper, dafin şi sare după gust.

Citeşte continuarea pe adevarul.ro

Citeşte continuarea pe adevarul.ro