Fii mai sănătos mâncând cireşe

cirese jpeg

De abia aştepţi să se facă cireşele pentru că tare mult îţi mai plac? Află din acest articol de ce e bine să le consumi cât mai des în sezonul lor.

De diferite culori şi mărimi, acestea sunt tare gustoase şi fac bine sănătăţii. Cireşele sunt considerate „super fructe“ deoarece conţin antioxidanţi, betacaroten, potasiu, vitamina C şi antocianine (pigmenţi naturali). Este indicat să le mănânci când e vremea lor şi nu confiate, căci astfel conţin mult zahăr. Dacă nu te poţi despărţi de gustul dulce al cireşelor le poţi congela ca să le mănânci şi în alt anotimp.

Te scapă de dureri

Ultimele studii legate de proprietăţile curative ale acestor fructe au demonstrat că un consum regulat de cireşe poate ajuta în ameliorarea durerilor apărute în cazul fibromialgiilor, artritei şi al rănilor. S-a descoperit că cireşele ar avea un efect mai mare decât analgezicele şi după cum ştii, primele sunt naturale, deci nu au efecte adverse, pe când pastilele, da.

Neutralizează şi reduc nivelul acidului uric

De asemenea, aceste studii spun că cireşele conţin anumite substanţe chimice care ajută la suprimarea şi diminuarea nivelului de acid uric din corp. Miraculoasele fructe pot reduce durerile musculare dar şi pe cele cronice de spate. Un exces de acid uric poate duce la gută, hipertensiune, boli ale inimii, pietre la rinichi, insuficienţă renală, dar şi la leucemie. Pentru a micşora riscul de atac de gută, specialiştii spun că e bine să mănânci cireşe, de câte ori ai ocazia. Cireşele consumate şi sub formă de suc alterează pH-ul urinei şi reduc astfel aciditatea, crescând nivelul alcalin. Scăderea nivelului de acid uric combate formarea calculilor (pietrelor) din uraţi, şi, prin urmare se previne apariţia gutei.

Cireşele consumate şi sub formă de suc

Afla mai multe pe clicksanatate.ro

Afla mai multe pe clicksanatate.ro