Foloseşti folia de aluminiu când găteşti? Vezi la ce te expui

pastrav in folie la gratar jpeg

Cele mai multe dintre alimente sunt ambalate în folie de aluminiu, care sunt perfecte pentru atunci când vrei să-ţi iei mâncare la muncă, la picnic sau să le duci ceva gătit celor pe care-i vizitezi. Dar există anumite riscuri pentru sănătate, dacă folia este folosită prea des.

Mai întâi de toate, există şanse foarte mari ca alimentul să intre în contact direct cu folia de aluminiu, adică să absoarbă metal. Când produsul alimentar este cald, metalul poate să infiltreze în el.

Folosirea folii de aluminiu poate avea un impact negativ asupra sănătăţii şi organismului. De asemenea, poate creşte riscul de dezvoltare a bolii Alzheimer ca urmare a expunerii aluminiului la creier.

organismului

Aluminiul se poate acumula în creier şi, de asemenea, în alte ţesuturi din apropiere. Acest lucru va duce în timp la degenerarea neuronilor. În plus, şansele de inhalare de cantităţi mici de aluminiu sunt destul de mari. Atunci când metalul a intrat în corp, este dificil de eliminat.

De asemenea, aluminiul poate avea un impact negativ şi asupra sănătăţii sistemului osos. Re-minalizarea oaselor poate fi afectată de aluminiu şi astfel scade densitatea osoasă. Acest lucru poate duce la riscul de producere de accident vascular cerebral sau atac de cord.

Află alte pericole la care te expui pe clickpentrufemei.ro.

Află alte pericole la care te expui pe clickpentrufemei.ro.