FOTO Aranjamente originale pentru masa de Înviere

5 jpeg

Uimeşte-ţi familia şi invitaţii cu mici aranjamente festive, pe care le poţi face chiar tu! Începe prin a vopsi, într-un mod original, ouăle de Paşte, şi prezintă-le la masă într-un mod cât mai atractiv.

Ouă ... de iepuraş

image

Ouăle de prepeliţă fac deliciul copiilor. Le vopseşti în albastru, le aranjezi într-un coşuleţ cu iarbă artificială şi pui alături un „paznic“ urechiat din turtă dulce. Ca să nu foloseşti vopsea sintetică, fierbi ouăle tari, fără a le spăla în prealabil, apoi le rulezi în palme, după ce ai pus o picătură de albastru de metilen.

Ouă „înflorate“

image

Simplu şi spectaculos: fierbi ouăle tari, le usuci. Le ornezi cu panglici transparente, de care lipeşti corole de flori adevărate sau artificiale.

Minisuport pentru flori

image

Fierbi ouăle de găină 3 minute, ca să iasă moi, tai un căpăcel la partea superioară, le goleşti. Le vopseşti în auriu sau argintiu, le umpli cu iarbă artificială şi le ornezi cu flori de câmp. Le aşezi în suportul de ouă şi le pui în dreptul fiecărui invitat.

Decor marin

image

Aranjezi pe un platou pietricelele şi scoicile pe care le-ai adunat în concediu, deasupra pui ouăle vopsite în culori marine: albastru, verde, turcoaz. Pe cele albastre le obţii prin fierbere şi apoi prin tamponare cu o cârpă muiată în soluţie diluată de albastru de metilen. Pentru turcoaz, fierbi ouăle în apă cu praf de turmeric (curcuma) şi adaugi la sfârşit câteva picături de albastru de metilen (sau în apă cu spanac + albastru de metilen). Pentru albastru-indigo, foloseşti varză roşie. Ca să obţii efectul marmorat, eviţi să degresezi ouăle înainte de fierbere.

Ouă „rustice“

image

Creezi un foarte frumos efect rustic cu ajutorul unui ghem de sfoară, în „cuibul“ căruia aşezi câteva ouă de prepeliţă, fierte tari, şi fire de flori uscate.

FOTO Shutterstock