Fructe şi legume care combat retenţia de lichide

grepfrut jpeg

Foarte multe femei spun că suferă de retenţie de lichide. Pentru a combate sau preveni retenţia lichidelor din organism, este important să acorde atenţie alimentaţiei. Trebuie să se mănânce fructe şi legume bogate în apă, pentru că ele sunt cele care stimulează eliminarea excesului de fluid prin urină.

Cum acţionează alimentele diuretice

Acestea au capacitatea de a stimula producţia de urină, eliminând-o din organism datorită proprietăţilor diuretice pe care le conţin. În plus, atât fructele cât şi legumele au efecte asupra funcţiei rinichilor – organ care are rolul de a filtra sângele şi de a elimina toxinele.

Excesul de lichid din organism poate provoca mai multe afecţiuni: creşterea tensiunii arteriale şi alte boli cardiovasculare. Din acest motiv, este important să ai grijă de alimentaţia zilnică. Retenţia de lcihide poate fi combătută prin intermediul fructelor şi legumelor.

Fructele şi legumele care reduc retenţia de lichide

Cel mai bun diuretic care există este, fără îndoială, apa. De aceea este recomandat să se bea cel puţin doi litri de apă pe zi. Pe lângă apă, foarte eficiente sunt fructele şi legumele. Dacă şi tu suferi de retenţie de lichide, include în dietă următoarele:

Ananas

Acest fruct galben şi delicios conţine o cantitate mare de substanţe nutritive, care nu numai că ajută în procesul de eliminare a lichidului reţinut de organism, ci întăresc ficatul, inima şi plămânii. Ananasul este sursă bogată de vitamine (A, B6, B9, C şi K) şi minerale (sodiu, potasiu, fier, calciu şi magneziu). În plus, are proprietăţi diuretice. Este recomandat să mănânci zilnic câte o felie de ananas la micul dejun, gustarea de după masa de prânz sau seara, ca gustare după cină.

Află mai mult pe clickpentrufemei.ro

Află mai mult pe clickpentrufemei.ro