Fructele se mănâncă dimineaţa

fructe jpeg

Aşa cum spun şi medicii, obiceiurile sănătoase din timpul dimineţii promovează un stil de viaţă sănătos. Dacă mănânci alimente sănătoase şi hrănitoare la micul dejun, te simţi revigorată şi energică pe tot parcursul zilei. Foarte important este să-ţi începi ziua cu o porţie de fructe. 

Ştim că fructele sunt sursă importantă de fructe, carbohidraţi, vitamine şi minerale, dar iată de ce ele trebuie mâncate în timpul dimineţii:

Menţin stomacul sănătos

Fructele îmbunătăţesc digestia. Fibrele preente în majoritatea fructelor elimină toxinele din stomac şi previn diversele probleme digestive care pot să apară. În plus, multe fructe au un conţinut ridicat de apă, ceea ce înseamnă că sunt de ajutor şi în menţinerea organismului hidratat.

Cresc nivelul de energie

Portocala, mango, rodia, pepenele roşu şi merele sunt bogate în apă şi glucoză. Dacă mănânci aceste fructe dimineaţa, nivelul de energie creşte şi vei fi energică pe tot parcursul zilei. În plus, fructele au un indice glicemic scăzut, adică riscul de a creşte nivelul de zahăr din sânge este mai mic.

Combat stresul

Lămâia, papaia, strugurul, kiwiul şi portacala conţin vitamina C, o substanţă nutritivă benefică pentru persoanele care sunt stresate, deoarece îl combat. În plus, majoritatea fructelor au proprietate antiinflamatoare, ajutând la prevenirea inflamaţiei.

Citeşte mai mult pe clickpentrufemei.ro

Citeşte mai mult pe clickpentrufemei.ro