Gastronomia românească, promovată de un bucătar deţinător al unei stele Michelin

Sarmale, gastronomie jpeg

Benoît Neusy, un bucătar belgian deţinător al unei stele Michelin pentru restaurantul Imperatif din Valonia, propune pentru acest sfârşit de săptămână gusturi noi, rafinate, inspirate din gastronomia românească, pe placul vizitatorilor din Mons - capitala culturală europeană 2015.

"Influenţa străină a modelat în timp identitatea bucătăriei româneşti. Astfel, influenţa străină - greacă, turcă, rusă, bulgară, maghiară - a contribuit la formarea mâncărurilor tradiţionale româneşti. Gastronomie deosebit de energică şi apetisantă, care dă o importanţă particulară cărnii de vită, de porc, de miel, rădăcinoaselor, ierburilor şi peştelui de râu. Am încercat să evidenţiez atât cele mai frumoase specialităţi româneşti, cât şi o selecţie de vinuri", spune artistul gastronom Benoit Neusy, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

continuarea pe adevarul.ro

adevarul.ro



Recente

zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg
copil mancare sanatoasa shutterstock 376928611 jpg
salata de vinete shutterstock 1789607375 jpg
afinata shutterstock 1163799046 jpg
tarator supa de iaurt cu castraveti shutterstock 685307626 jpg
cirese 1 advertorial jpeg
panna cotta caise shutterstock 288283781 jpg
plachie de pește shutterstock 529239796 jpg
salata roșii shutterstock 529472086 jpg
choux crema vanilieshutterstock 2007938618 jpg
ardei umpluti de post shutterstock 394395796 jpg
gomboti caise shutterstock 1751983160 jpg
banane chia iaurt shutterstock 2068588889 jpg
salata vinete baba ganoush shutterstock 216063574 jpg
pandispan fructe shutterstock 200600648 jpg
pepene shutterstock 296391284 jpg
copii gatind jpg
ciorba de burta shutterstock 475445284 jpg
alimente dieta shutterstock 1033829701 jpg
crumble shutterstock 140363161 jpg