Gastronomia românească, promovată de un bucătar deţinător al unei stele Michelin

Benoît Neusy, un bucătar belgian deţinător al unei stele Michelin pentru restaurantul Imperatif din Valonia, propune pentru acest sfârşit de săptămână gusturi noi, rafinate, inspirate din gastronomia românească, pe placul vizitatorilor din Mons - capitala culturală europeană 2015.
"Influenţa străină a modelat în timp identitatea bucătăriei româneşti. Astfel, influenţa străină - greacă, turcă, rusă, bulgară, maghiară - a contribuit la formarea mâncărurilor tradiţionale româneşti. Gastronomie deosebit de energică şi apetisantă, care dă o importanţă particulară cărnii de vită, de porc, de miel, rădăcinoaselor, ierburilor şi peştelui de râu. Am încercat să evidenţiez atât cele mai frumoase specialităţi româneşti, cât şi o selecţie de vinuri", spune artistul gastronom Benoit Neusy, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.
continuarea pe adevarul.ro