Găteşte sănătos şi eficient cu un slow cooker

Găteşte sănătos şi eficient cu un slow cooker jpeg

Aparatele slow cooker sunt destul de ieftine, economice şi vor scoate la suprafaţă cele mai bune gusturi din preparatele tale. Sunt o alternativă mai sănătoasă la gătitul clasic şi folosirea lor va necesita un efort minim din partea ta. Aşa că, de ce nu le-ai încerca?

Poţi prepara aproape orice cu un slow cooker

Da, poţi încerca şi nişte reţete pe bază de

carne tocată

. Cu un slow cooker vei da un gust deosebit ardeilor umpluţi sau musacalei. La multe dintre preparate, în special în cazul supelor şi al tocăniţelor, nu va mai trebui să adaugi ingredientele pe parcurs. Le vei pune pe toate în acelaşi timp, iar aparatul îşi va face treaba. 

Pregăteşte ingredientele cu o seară înainte

Slow cooking sau gatirea lenta

este exact opusul conceptului de fast food, adesea asociat cu obezitatea. Mâncarea nu va mai fi gata în cinci minute, dar cu siguranţă va fi mai sănătoasă. Dacă nu ai suficient timp dimineaţa să pregăteşti ingredientele, te poţi ocupa de ele încă de seara. Apoi, le vei depozita la frigider, le vei lăsa a doua zi aproximativ 20 de minute să ajungă la temperatura camerei şi apoi le poţi pune în slow cooker. 

Nici măcar nu va mai trebui să te îngrijeşti de mâncare. O poţi lăsa la făcut, pe setarea cea mai joasă, iar când te vei întoarce de la muncă, vei avea parte de o masă pe cinste. Faptul că nu va mai trebui să verifici mâncarea să nu se ardă poate reprezenta un mare plus. 

Trucuri atunci când foloseşti un slow cooker

Pentru că este închis ermetic, slow cookerul nu necesită prea multă apă atunci când prepari fripturi sau alte delicatese. Lichidele nu se vor evapora, aşa că este bine să foloseşti doar o treime faţă de cât ai pune dacă ai folosi cuptorul. Lichidele nici nu se vor îngroşa prea mult, aşa că este indicat să adaugi o lingură de făină pentru sosuri mai consistente.  De asemenea, rădăcinoasele se vor face mai greu, aşa că este bine să le pui la fundul slow cookerului. 

Gătirea lentă durează mai mult, dar şi rezultatele vor fi cu totul altele. Aşa că nu îţi rămâne decât să încerci această metodă. 

Sursa foto: unsplash.com/Maarten van den Heuvel