Grăsimi bune şi rele - în ce alimente le găsim?

femeie aditivi alimentari jpeg

Multe dintre alimentele pe care le consumăm conţin grăsimi care fac bine organismului. Există însă şi grăsimi care ne pot face rău. Întrucât acestea din urmă sunt asociate cu diverse boli, medicii ne recomandă să le consumăm cu moderaţie.

Grăsimile se împart în: mononesaturate, polinesaturate, saturate şi trans. În funcţie de beneficiile sau de efectele negative pe care le au asupra organismului, acestea pot fi bune sau rele.

Grăsimi bune

Grăsimile mononesaturate şi polinesaturate au efecte pozitive asupra organismului, jucând un rol important în ţinerea sub control a greutăţii, ajută la scăderea colesterolui „rău“ (LDL) şi îţi dau o stare de bine.

Grăsimile mononesaturate se găsesc în:

ulei de măsline

ulei de rapiţă

ulei de floarea-soarelui

ulei de susan

avocado

măsline

migdale, alune, arahide, caju

unt de arahide

Află în ce alimente se găsesc grăsimile saturate pe clickpentrufemei.ro.

Află în ce alimente se găsesc grăsimile saturate pe clickpentrufemei.ro.