Greşeala întâlnită în cele mai multe bucătării: recongelarea cărnii dezgheţate. De ce nu e deloc bine să faci asta

carne jpeg

Cu siguranţă ţi s-a întâmplat să scoţi carne din congelator cu gândul ca o vei pregăti în aceeaşi zi, însă nu ai avut timp şi ai decis să o bagi la loc în congelator.  Este un obicei deloc sănătos, iar dacă te uiţi atent, pe ambalajul multor produse congelate scrie „ a nu se recongela!”.

Odată decongelată, carnea trebuie să ajungă în tigaie, cuptor, grătar, şi nu înapoi în congelator.

Unul dintre motive ţine de bacteriile aflate pe carne, care nu mor prin congelare, ci pur şi simplu stagnează, astfel încât carnea nu ajunge la un stadiu de alterare. Odată dezgheţată carnea, bacteriile prind viaţă şi se înmulţesc mai repede, dacă dezgheţarea este făcută la temperatura camerei şi nu prin intermediul frigiderului.

Calitatea produsului scade de fiecare dată când este decongelată, iar bacteriile aflate pe suprafaţa produsului ne pun în pericol sănătatea.

Totodată, gustul cărnii va şi el alterat în urma acestui proces. Se pierd calităţile nutriţionale, dar şi textura cărnii.

Ca să-ţi fie uşor şi să nu fii nevoit să recongelezi sau să arunci, fă pachetele cu necesarul pentru un gătit, pe care le bagi în congelator, iar când găteşti, scoţi, doar cât ai nevoie!