Greşeli pe care le facem când consumăm bere: tipul de bere care nu se bea rece ca gheaţa şi de ce nu este bine să folosim pahare ţinute la congelator

prieteni bere jpeg

Mai ales pe timp de caniculă, o bere rece ca gheaţa devine extrem de tentantă, eventual alături de câteva gustări. Totuşi, producătorii de bere belgieni au câteva recomandări referitoare la cum ar trebui să savurăm berea fără să-i afectăm gustul sau aroma.

Torni berea în pahare ţinute la rece Un obicei preluat şi în multe baruri şi restaurante din România este ca berea să fie turnată în halbe sau pahare ţinute la frigider sau la congelator. Chiar dacă vizual este un mod de servire care îţi oferă aproape imediat o senzaţie de răcorire, gustul berii are de suferit. Producătorii subliniază pentru revista „BeerAdvocate” că paharele extrem de reci scot foarte repede acidul din bere, iar gustul acesteia fiind afectat de acest mod de servire. O alegere mai bună este clătirea paharului cu apă rece înainte ca berea să fie turnată.

continuarea pe adevarul.ro

continuarea pe adevarul.ro