Gutuile îţi stimulează imunitatea

1 55263 original jpg jpeg

Gutuile sunt unele dintre fructele-vedete ale toamnei cu care merită să te delectezi. Numită şi doctorul toamnei, gutuia poate fi leac pentru o mulţime de afecţiuni.

Gutuia este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, vitamina B3, acid folic, potasiu, fosfor, magneziu, fier şi calciu. Bobiţele tari pe care le simţi uneori în pulpă, lângă sâmbure, conţin substanţe care te protejează de boli inflamatorii, colon iritabil şi cancer de colon. Consumate ca atare sau uscate, sub formă de suc, nectar, compot sau dulceaţă, gutuile constituie mereu un desert delicios.

gutuile

Indicată în infecţiile respiratorii

Toamna, când se coc gutuii, este momentul potrivit să pui la punct sistemul imunitar. Cu ajutorul acestui fruct poţi ţine la distanţă infecţiile respiratorii. Consumat în stare proaspătă, ameliorează infecţiile respiratorii sau astmul, iar sub formă de decoct, se folosesc în stări de greaţă sau dureri articulare. Ceaiul preparat din sâmburi de gutui, zdrobiţi şi fierţi este un remediu excelent împotriva răguşelii sau bronşitei, iar gargara cu acest ceai vindecă amigdalita sau faringita.

Află mai mult pe clicksanatate.ro

Află mai mult pe clicksanatate.ro