Horia Vîrlan în cantonament! Maestrul a gătit pentru Echipa Naţională de Rugby

Horia Virlan a gatit pentru Echipa Nationala de Rugby (4) jpeg

Pasionat de sportul cu balonul oval, maestrul Horia Vîrlan le-a făcut Stejarilor o surpriză. Aflaţi în cantonament la munte, rugbiştii au primit cu bucurie vizita judecătorului de la „Mama mea găteşte mai bine”, care le-a şi gătit sportivilor un prânz delicios.

Horia Vîrlan s-a mai întâlnit cu Echipa Naţională de Rugby şi în primăvară, când a participat la un antrenament pe teren al jucătorilor, iar atunci le-a promis că data următoare când se vor vedea, le va şi găti. Maestrul s-a ţinut de cuvânt şi a profitat de singura zi mai liberă a sportivilor din cantonamentul de la Cheile Grădiştei, pentru a le pregăti prânzul. Horia Vîrlan le-a oferit rugbiştilor o masă completă, cu un meniu ales cu grijă şi gândit special pentru sportivi, dar care să le facă şi plăcere. „Am ales să pregătesc un meniu pentru sportivi de performanţă, care depun foarte mult efort.”, spune Horia Vîrlan. „Am făcut şi eu rugby în tinereţe, vreo patru ani de zile. Ştiu cam ce mănâncă sportivii”.

Pregătirile au început încă din zori, iar maestrul bucătar le-a gătit băieţilor patru feluri de mâncare, sau mai precis „patru servicii”, aşa cum spun bucătarii profesionişti. Pentru gustarea rece, le-a propus sportivilor plăcinţele cu peşte, cu brânză şi nuci picante şi cu carne de viţel. Apoi a urmat o gustare caldă, compusă din crochete de dovlecei şi mozzarella, clătite cu ciuperci şi cremă de brânză şi clătite italieneşti cu sos bolognez. La felul de bază, Horia Vîrlan le-a pregătit Stejarilor carne de viţel, fiartă în lapte cu usturoi şi costiţă, acompaniată de o garnitură complexă din mazăre, fasole verde, ardei gras şi cartofi. Desertul a fost unul special, o prăjitură cu blat din dovlecei şi nucă, cu cremă de brânză, zmeură şi coajă de portocală.

Sportivii au apreciat masa oferită de maestrul Horia Vîrlan, iar la final l-au răsplătit cu o binemeritată rafală de aplauze. „Dacă iubeşti meseria asta şi îi iubeşti pe cei pentru care găteşti, atunci eşti şi tu fericit. Iar eu mă declar fericit astăzi”, a spus maestrul Horia Vîrlan. „Mă bucură foarte mult când cineva apreciază ceea ce fac”.

„E un om glumeţ, un om care cunoaşte rugby-ul, a mai fost la meciuri şi îl aşteptăm în continuare să fie alături de noi”, a spus Mihai Macovei despre Horia Vîrlan. „Ne bucură faptul că unele persoane importante din România sunt alături de rugbyul românesc. Ne aşteaptă Cupa Mondială în septembrie şi asta ne dă încredere să muncim mai mult”.

Pentru unii jucători, mâncarea pregătită de Horia Vîrlan nu a fost tocmai o surpriză. Florin Vlaicu a mărturisit că soţia sa găteşte după cartea de bucate a maestrului şi spune că „dacă ţine cont de ce scrie în carte, nu dă greş niciodată”. „Ne-a scos din monotonie, am avut patru zile infernale, cu patru antrenamente pe zi şi e bine când mai vine cineva să ne mai destindă”, a spus Florin Vlaicu. „Cel mai mult mi-a plăcut prăjitura, sunt fan dulciuri. Prăjitura a fost senzaţională”.