Hrişca îţi uşurează digestia şi detoxifică

Hrişca este un aliment extrem de popular în ţări precum Rusia, Ucraina, Republica Moldova. La noi, în zona Bucovinei este ingredientul care stă la baza sarmalelor, înlocuind cu succes orezul.
Combate depresia
Influenţează secreţia unui neurotransmiţător numit dopamină, iar consumul de hrişcă pe termen lung previne apariţia depresiei.
Reglează glicemia
Deoarece este bogată în carbohidraţi cu absorbţie lentă, ajută la menţinerea glicemiei în parametri normali mai multe ore, protejând astfel şi pancreasul.
Este săracă în calorii, bogată în minerale şi vitamine.
Persoanele care au diabet şi consumă hrişcă previn în felul acesta neuropatiile specifice acestei boli.
Este ideală în curele de slăbire
Dieta cu hrişcă susţine metabolismul, ajută în procesul de ardere a grăsimilor.
În momentul în care consumi hrişcă este indicat să bei 2 litri de apă.