Hrişca îţi uşurează digestia şi detoxifică

hrisca jpeg

Hrişca este un aliment extrem de popular în ţări precum Rusia, Ucraina, Republica Moldova. La noi, în zona Bucovinei este ingredientul care stă la baza sarmalelor, înlocuind cu succes orezul.

Combate depresia

Influenţează secreţia unui neurotransmiţător numit dopamină, iar consumul de hrişcă pe termen lung  previne apariţia depresiei.

Reglează glicemia

Deoarece este bogată în carbohidraţi cu absorbţie lentă, ajută la menţinerea glicemiei  în parametri normali mai multe ore, protejând astfel şi pancreasul.

Este săracă în calorii, bogată în minerale şi vitamine.

Persoanele care au diabet şi consumă hrişcă previn în felul acesta neuropatiile specifice acestei boli.

Este ideală în curele de slăbire

Dieta cu hrişcă susţine metabolismul, ajută în procesul de ardere a grăsimilor.

În momentul în care consumi hrişcă este indicat să bei 2 litri de apă.

Află de ce este bine să mănânci hrişcă pe clicksanatate.ro.

Află de ce este bine să mănânci hrişcă pe clicksanatate.ro.