Icrele te apără de cancer şi de bolile mintale

Icrele, indiferent că vorbim despre cele negre, roşii, portocalii sau albe, ne ajută să ne menţinem sănătoşi. Specialiştii recomandă includerea acestui preparat în dietă şi să consumarea lui o dată pe săptămână.
Icrele sunt o sursă bogată de Omega-3, acizi graşi polinesaturaţi. Ce fac aceşti compuşi? Luptă împotriva a numeroase boli grave precum diabet, ateroscleroză şi displipidemiei.
Icrele conţin din plin şi vitamina A, acid folic, dar şi fosfor, zinc şi potasiu. Din compoziţia acestora nu lipsesc nici vitamina D,B12, retinol, acid ascorbic, niacină şi riboflavin.
Iată de ce boli ne apără icrele: Reduc riscul de cancer de prostată În urma unui studio, s-a demonstrate că persoanele care obişnuiesc să consume icre au un risc de trei ori mai mic de a face cancer de prostată, în comparaţie cu cei care nu au inclus în dieta lor acest aliment.
În acest sens, specialiştii recomandă să consumaţi icre o dată pe săptămână. Atenţie! Acestea nu se mănâncă în cantităţi mari pentru că îngraşă. În plus, pot pica greu la stomac şi, astfel, vor duce la indigestii.