În ce situaţii ciocolata e permisă diabeticilor

Fie că suferi de diabet zaharat, fie că ai colesterolul mărit, ciocolata poate rămâne în dieta ta, dar numai dacă respecţi anumite reguli.
Alege varianta dietetică
În cazul în care ai fost diagnosticat cu diabet, mai rar sau la ocazii speciale, poţi să mănânci o porţie mică pe zi de ciocolată amăruie. Este de preferat să alegi varianta dietetică, preparată în casă, cu îndulcitor pulbere sau lichid.
Dacă observi o scădere a glicemiei sau dacă intenţionezi să faci puţină mişcare, ciocolata va preveni agravarea situaţiei şi va creşte nivelul de glucoză din sânge atât cât este necesar. Flavonoidele provenite din cacao favorizează reacţia organismului la insulină, ceea ce scade şansele ca glucoza să fie stocată în celulele grase ale corpului.
Ciocolata neagră creşte colesterolul bun
Îţi place mai mult ciocolata amăruie? Acesta previne creşterea periculoasă a nivelului de colesterol rău. Un consum moderat de ciocolată amăruie scade nivelul de colesterolul rău şi-l creşte pe acela de colesterol bun. Acidul stearic pe care-l conţine acest sortiment de ciocolată previne formarea depunerilor de grăsimi pe vasele de sânge, îngustându-le.