Îngheţata de casă, alternativa la cea din vitrinele magazinelor

Patru este numărul ingredientelor de bază ce pot fi folosite pentru a prepara în casă o îngheţată care să rivalizeze cu cea din vitrinele magazinelor. Iar timpul de preparare nu depăşeşte 20 de minute, arată gospodinele din zona Sibiului.
Victoria Suciu, în vârstă de 60 de ani, pregăteşte îngheţată de casă pentru nepoţii ei în fiecare vară. Are o reţetă primită de la prietenele sale din Sibiu şi spune că nu a primit niciodată reclamaţii. Reţeta pe care o foloseşte Victoria Suciu presupune folosirea a 12 ouă, o jumătate de kilogram de frişcă lichidă, 12 linguri de zahăr şi 4-5 vanilii. Aceste ingrediente pot fi folosite pentru ”îngheţata de bază”, la care, prin adăugarea de fructe sau seminţe, se pot obţine gusturi diferite. „De recomandat este să începeţi cu frişca, care trebuie bătută până devine spumă. Ouăle trebuie separate, iar prima dată trebuie să bateţi gălbenuşurile cu cele 12 linguri de zahăr. După ce obţineţi o spumă omogenă, continuaţi cu albuşurile, care trebuie bătute cu zahărul vanilat. Mai apoi, amestecaţi toate acestea la un loc şi, la final, adăugaţi «gustul» care vă convine“, arată Victoria Suciu.