Ingredientele secrete ale delicioasei plăcinte poale-n brâu. Cum se prepară ca la carte o „coptură” moldovenească

Povestea plăcintei „poale-n brâu” a fost ţesută în Moldova şi a fost transmisă la gura sobei, din generaţie în generaţie. Spre deosebire de alivancă, o altă „coptură” specifică zonei, dar care astăzi este mai puţin cunoscută, plăcintele „poale-n brâu” sunt încă o carte de vizită pentru gospodinele moldovence.
Pentru a obţine nişte plăcinte ca la carte, potrivit lui Costăchel, sunt necesare următoarele ingredinte: ½ kg de făină, 3 ouă, 200 de gr de unt, o lingură rasă de zahăr, sare, trei-patru sute gr de lapte şi chiar mai mult (cât suge aluatul), drojdie proaspătă de mărimea unei nuci.
Prepararea plăcintei începe cu topirea drojdiei într-un recipient în care se toarnă o lingură sau două de apă călduţă.