Înlătură stresul cu superalimente!

citrice fata jpeg

Abia aştepţi concediul? Munceşti din greu şi simţi că-ţi pierzi şi ultimul strop de energie? Nu te îngrijora! Îţi poţi recâştiga vitalitatea dacă ştii ce să consumi. Află ce alimente îţi dau forţă şi poftă de viaţă!

Spanacul, sursă de magneziu şi fier

În salate, supe-creme sau piureuri, spanacul te alimentează cu mineralele de care ai nevoie să faci faţă zilelor cu program încărcat. În plus, nivelul de magneziu, fier şi calciu este uşor scăzut vara din cauza transpiraţiei excesive şi a nivelului ridicat de stres. Aşa că, pe caniculă creşte-ţi apetitul cu salate de verdeţuri. Sunt uşoare şi dacă le asociezi cu brânzeturi pot înlocui cu graţie mâncărurile cu sos mai consistente.

Iaurtul cu fructe, pe post de energizant

Căldura de afară te vlăguieşte, dar tu îi poţi face faţă dacă, la micul dejun, îţi prepari un iaurt cu miere, migdale, nuci şi fructe de pădure. Pe lângă faptul că e foarte răcoritor, iaurtul cu oleaginoase, afine, coacăze, zmeură, fragi sau mure devine cel mai bun energizant natural. Adaugă şi un pic de scorţişoară şi efectul este garantat!

Cerealele integrale, cel puţin o dată pe zi

La muncă, poţi lua gustări din cereale intergrale. Dacă le combini cu fructe sau cu kefir ai obţinut din start o masă bogată în acid folic (acesta reduce nivelul de serotonina din creier, care poate duce la despresie) şi în complexul vitaminic B. Rolul celor două substanţe în organism este binecunoscut: reduc stările de agitaţie şi de nervozitate, cresc puterea de concentrare şi memoria, previn afecţiunile intestinale declanşate din cauza stresului.

Mierea te revitalizează

Aminoacizii sunt substanţe care determină în corp starea de bine şi relaxarea. Mierea îi conţine din plin. Consum-o ca atare, în limonadă, ceai sau cafea. Nu o asocia cu băuturi fierbinţi deoarece devine toxică. De asemenea, consumată cu polen poliflor, mierea îşi potenţează mult efectul energizant.

Nicio zi fără citrice!

Două pahare cu suc de portocale, grepfruit, mandarine sau lămâie îţi oferă necesarul zilnic de vitamina C. În plus, au afect calmant. De asemenea, e bine de ştiut că vitamina C normalizează tensiunea arterială şi reduce cortizolul, un hormon al stresului.