Înlocuitor de zahăr. Cinci alternative la îndemână

646x404 jpeg

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) arată că zahărul reprezintă aproximativ 20% din alimentaţia zilelor noastre.

Medicii recomandă ca zahărul să reprezinte doar 5% din dietă. Mai mult, statisticile arată că în prezent se consumă cu 50% mai mult zahăr decât în urmă cu 30 de ani.

De ce ar fi nevoie de un înlocuitor de zahăr? Pentru că, potrivit medicilor, duce la apariţia ficatului gras, creşte riscul de diabet şi de boli de inimă. De asemenea, poate creşte colesterolul şi consumul în exces poate duce la bătrâneţe la apariţia bolii Alzheimer, diabetul tip 3, aşa cum o denumesc, mai nou, medicii.

Există câteva produse naturale pe care le putem folosi ca înlocuitori de zahăr. Iată câteva exemple:

Înlocuitor de zahăr.

. Are un indice glicemic mediu şi se recomandă să o folosiţi la îndulcit ceaiuri sau alte băuturi când sunt calde şi nu fierbinţi, pentru că îşi pierde proprietăţile benefice pentru organism.

Află de pe adevarul. ro, cu ce mai poţi înlocui zahărul.