INTERVIU Nutriţionistul Mihaela Bilic: „Am ajuns să credem că ciorba şi mămăliga cu brânză sunt prea banale, aşa ca adoptăm tot ce vine din exterior”

mihaela bilic jpeg

În lipsa unei educaţii alimentare corecte, ne creştem copiii în funcţie de prejudecăţile cu care am crescut şi, din păcate, renunţăm treptat şi la puţinele obiceiuri sănătoase moştenite, avertizează medicul nutriţionist Mihaela Bilic. Specialistul ne-a vorbit despre greşelile pe care le facem lăsându-ne seduşi de abundenţa opţiunilor, fie că este vorba despre mâncare, informaţii greşite sau trenduri pescuite de aiurea.

Apreciatul medic nutriţionist Mihaela Bilic lansează o nouă carte, la editura Curtea Veche, de data aceasta un „Abc de nutriţie” adresat copiilor, dar recomandat şi părinţilor, un adevărat manual cu informaţii de bază pentru oricine vrea să înţeleagă ce înseamnă firesc şi bun-simţ când vorbim despre ceea ce mâncăm. Medicul specialist ne-a vorbit cu această ocazie despre cât de important este să păstrăm măsura şi bunul-simţ în privinţa alimentaţiei, tocmai pentru a le oferi copiilor noştri şansa construirii unei relaţii pozitive cu mâncarea, pe termen lung. Nutriţionistul vorbeşte fără menajamente şi despre ipocrizia de care adulţii dau dovadă atunci când au pretenţia ca un copil să mănânce sănătos, în timp ce stilul lor alimentar este dezechilibrat şi haotic.

continuarea pe adevarul.ro

continuarea pe adevarul.ro