Jeleu de şampanie rose, reţetă recomandată de Principesa Margareta a României

jeleu de sampanie jpeg

Primită de la Principesa Tatiana Radziwill a Greciei, reţeta de jeleu de şampanie rose îşi are originea în oraş Saint-Tropez, de la ţărmul Mării Mediterane, fiind inclusă de către de Principesa Margareta a României în „Cartea regală de bucate“.

De-a lungul sutelor de ani, Familiile Regale au adunat atâta tradiţie, frumos, calitate şi experienţă în comportamentul public, considerând împărtăşirea lor o binefacere. Aşa a luat naştere „Cartea regală de bucate“ a Principesei Margareta a României.

Printre reţete de seamă incluse în carte se numără şi „Jeleu de şampanie rose“, recomandare a Principesei Tatiana Radziwill. „Tatiana, sau Tatian, aşa cum o strigăm în familie, are puternice legături de familie cu Grecia. Bunicul ei a fost principele George al Greciei. Tatian mi-a trimis şase reţete, toate originale. Le-a însoţit de o scrisoare, în care m-a avertizat, cu umor, că toate sunt feluri de mâncare „pentru oameni ocupaţi sau leneşi“. Toate gravitează, după cum se vede, în jurul vacanţelor din pitorescul oraş Saint-Tropez, de la ţărmul Mării Mediterane“, povesteşte Principesa Margareta.

Ingrediente pentru 4 persoane

  • 1 jumătate de lingură de zahăr
  • 150 mililitri de apă
  • 1 plic de gelatin
  • 350 mililitri şampanie rose

Află reţeta pe adevarul.ro

Află reţeta pe adevarul.ro