Kaki

kaki jpeg

Sau „fructul zeilor“ – aceasta este denumirea curmalului japonez. Istoricii cred că strămoşul arborelui kaki a fost adus în Japonia de pe continentul asiatic încă din epoca preistorică. Când a fost cultivat aici, copacul făcea fructe acre.

Cu toate acestea, după mii de ani de selecţie atentă, pomul a evoluat, făcând fructe dulci. Fructele se coc toamna, iar în filosofia japoneză se spune că nu este toamnă fără gustul delicios al acestora, care se mănâncă proaspete. Kaki este considerat antiseptic, bun pentru stomac şi pentru combaterea hipertensiunii, dar şi pentru tratarea mai multor suferinţe gastrice.

Fructele sunt utilizate ca ingrediente în prepararea unor savuroase prăjituri şi a îngheţatei, dar sunt delicioase mâncate ca atare. Specialiştii spun că le creşte valoarea nutritivă dacă nu li se curăţă coaja.



Recente

zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg
copil mancare sanatoasa shutterstock 376928611 jpg
salata de vinete shutterstock 1789607375 jpg
afinata shutterstock 1163799046 jpg
tarator supa de iaurt cu castraveti shutterstock 685307626 jpg
cirese 1 advertorial jpeg
panna cotta caise shutterstock 288283781 jpg
plachie de pește shutterstock 529239796 jpg
salata roșii shutterstock 529472086 jpg
choux crema vanilieshutterstock 2007938618 jpg
ardei umpluti de post shutterstock 394395796 jpg
gomboti caise shutterstock 1751983160 jpg
banane chia iaurt shutterstock 2068588889 jpg
salata vinete baba ganoush shutterstock 216063574 jpg
pandispan fructe shutterstock 200600648 jpg
pepene shutterstock 296391284 jpg
copii gatind jpg
ciorba de burta shutterstock 475445284 jpg
alimente dieta shutterstock 1033829701 jpg
crumble shutterstock 140363161 jpg