La ce este bună valeriana

valeriana jpeg

Cu un miros aparte şi multe virtuţi terapeutice, valeriana este una dintre plantele care nu trebuie să ne lipsească din cămară. Deşi sunt cunoscute în special pentru beneficiile pe care le aduce sistemului nervos, remediile din această plantă înlătură senzaţia de vomă, tratează insomnia şi palpitaţiile inimii. Iata in acest articol la ce este bună valeriana.

Folosită încă din cele mai vechi timpuri în Europa şi Asia, valeriana mai este cunoscută în popor sub numele de odolean, năvalnic sau guşa porumbelului. Planta creşte în special în zonele umbroase, pe malul apelor, dar şi în regiunile de deal şi de munte. Remediile au acţiunea neurosedativă, antidiareică, anticonvulsivă şi hipotensivă. Fitoterapeuţii recomandă leacurile şi pentru a calma spasmele musculare, a scăpa de viermii intestinali şi în tratamentul epilepsiei.

Infuzia de valeriana calmează nervozitatea Stările de stres, de anxietate şi cele nervoase se pot trata cu ajutorul remediilor cu valeriană. Uleiul volatil şi acidul izovalerianic conţinute de plantă au un efect sedativ asupra sistemului nervos şi redau starea de bine. Leacurile sunt la fel de eficiente şi în caz de depresie. Prepară infuzia dintr-o linguriţă de plantă uscată la 100 ml de apă clocotită. Lasă vasul acoperit 8-10 minute, strecoară şi consumă câte două căni pe zi, din care una înainte de a merge la culcare. Pentru aceste probleme este recomandată şi pulberea obţinută prin măcinarea rădăcinii de valeriană (o poţi procura şi din magazinele naturiste). Ia de trei ori pe zi câte un vârf de cuţit de pulbere. Remediul se administrează până la reducerea simptomelor.

continuarea pe clickpentrufemei.ro

continuarea pe clickpentrufemei.ro