La ce te ajută o cură cu fructe de cătină

catina jpeg

Începând cu sfârşitul lunii august, profită să culegi fructe de cătină albă sau să le cumperi ori de câte ori ai ocazia. Sunt o sursă extraordinară de vitamina C, E şi A, exact ce ai nevoie pentru a-ţi fortifica organismul la început de toamnă.

Sucul de cătină susţine activitatea ficatului Pentru a creşte capacitatea de apărare a organismului, pentru a preveni bolile de ficat şi pentru a scăpa în timp mai scurt de o enterocolită cum este cea de fermentaţie, bea suc de cătină preparat în casă.

Ca să faci suc proaspăt de cătină, este nevoie să zdrobeşti boabele cu o lingură de lemn, într-un vas de porţelan, până obţii o pastă. Cel mai bine ar fi s-o consumi imediat. Dacă nu este posibil sau ai o cantitate prea mare de suc la final, pune-l într-un recipient închis la culoare, la frigider şi bea-l în câteva zile. O altă variantă este să-l congelezi în recipient de plastic. În caz contrar, se oxidează şi-şi pierde din proprietăţile nutritive.

De preferat, sucul de cătină se bea în combinaţie cu suc de morcov. La o jumătate de pahar de pahar de suc de morcov, 5 linguri de suc de cătină. Se ia de 3 ori pe zi, între mese.

află modul de preparare pe clicksanatate.ro

află modul de preparare pe clicksanatate.ro