Limbaj comun: mâncarea

Muzica, voia bună şi distracţia au fost ingredientele unui concurs de gătit inedit. Opt „bucătărese“ amatoare, tinere, curajoase şi creative s-au întrecut în pregătirea celui mai bun preparat culinar cu specific italian sub îndrumarea chefului Marco Magri.
Evenimentul „Italian Cooking Competition“, aflat la a doua ediţie, organizat de Camera de Comerţ Italiană pentru România, sub sloganul Ospitalita Italiana, a fost dedicat promovării şi protejării tradiţiei culinare italiene.
După ce s-a dat startul concursului fetele au început să toace, să frigă şi să fiarbă pentru că într-o oră bucatele trebuiau să fie gata spre a fi degustate de cei 4 juraţi. Concurentele au demonstrat că mâncarea gătită cu ingrediente proaspete şi naturale şi vinul bun sunt de fiecare dată cei mai buni ambasadori ai prieteniei.
Premii
Juriul concursului, alcătuit din Rachel Sargent, chef The London Street Bistro, Jakob Hausmann, chef Mica Elveţie, Ezio Peraro, Directorul Institutului Italian de Cultură din Bucureşti şi Toni Volpe, Country Manager Enel România, a decis: preparatul cu vinete şi parmezan, precum şi pastele cu sparanghel şi scoici merită cu prisosinţă locul I.
Cele două feluri au fost gătite de Angela Loi (Ambasada Italiei la Bucureşti) şi Monia Martini (WWF România). Premiul a fost oferit de Hotelul Hilton din Bucureşti şi a constat dintr-o cină pentru 2 persoane la un restaurant renumit din hotel.
Pe locul al doilea s-au clasat Luiza Ana şi Claudia Popescu, Gras Savoye România; pe al treilea Geanina Diaconescu şi Oana Iacob, Liberty Internaţional, iar ultimul loc Cristina Ungureanu şi Mădălina Ciinaru, BRCC.
Foto: Sever Gheorghe