Lista surprinzătoare a alimentelor ce pot fi consumate chiar şi după expirarea termenului de valabilitate

ciocolata femeie jpeg

Dacă faci parte din categoria oamenilor care aruncă produsele după data expirării, trebuie să ştii că termenul se referă la calitatea produsului şi nu la îmbolnăvirea consumatorului. Există o serie de alimente ce pot fi consummate chiar dacă le-a expirat data valabilităţii.

Aproximativ o treime din alimentele produse în lume, adică 1,3 miliarde de tone, sunt aruncate inutil în fiecare an. Statisticile sunt şocante, dar de multe ori ne este atât de frică să nu ne alegem cu intoxicaţii alimentare, încât preferăm să aruncăm alimentele chiar dacă arată şi miros normal.

Plecând de la aceste statistici, publicaţia Daily Mail a realizat o listă a alimentelor ce pot fi consumate şi după expirarea termenului de garanţie:

Ciocolata

Din fericire, iubitorii de ciocolată pot mânca bomboanele pe care le găsesc prin cutiile de cadouri de care au uitat. Ciocolata al cărei termen este depăşit poate prezenta pete albe în cazul în care zahărul a cristalizat. Probabil nu va fi la fel de gustoasă ca în perioada garantată, dar nu vei păţi nimic dacă o consumi.

continuarea pe adevarul.ro

continuarea pe adevarul.ro